Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba Zlatka Čulara "Gospod je pastir moj"

Poziv na otvorenje izložbe likovnih radova Zlatka Čulara: Gospod je pastir moj u utorak 26. listopada 2021. u 18 sati

Kipar Zlatko Čular samozatajan je, nenametljiv, u sebe i svoj umjetnički rad uronuo umjetnik. Struci, a i dijelu javnosti najpoznatiji je po najboljemu kiparskom rješenju za spomenik papi Ivanu Pavlu II. Bio je najtalentiraniji kipar svoje generacije, ali se nikada nije karijeristički "gurao", nije težio medijskoj i javnoj slavi, nego je predano uvijek radio u umjetnosti što je volio i što ga je zanimalo. Izvodio je vitraje, eksperimentirao s materijalima, manje u skulpturi - gdje je bio i ostao rasni figurativac, a svoje skulpture poput svakog "klasičnog" kipara, izrađivao u glini, gipsu, bronci i kamenu – koliko u slikarstvu, gdje je slikao na emajlu, a posljednjih godina i na dasci. Zanimalo ga je samo duhovno u umjetničkom stvaranju, i izvedbena kvaliteta vlastite umjetnine. Na izložbi djela iz ciklusa Gospod je pastir moj prepoznajemo vrhunsku kvalitetu Čularovih koloristički zasićenih i bogatih sakralnih prizora slikanih na emajlu ili na dasci, u vrhunskoj tehnici i ekspresionističkom stilu slobodnog i uvjerljivog poteza iz kojega izlaze lijepe produhovljene ljudske svetačke figure. (Enes Quien)

Izložba se može razgledati do 5. studenog 2021. godine uz pridržavanje uputa i mjera HZJZ, čemu je prilagođen i dozvoljeni broj posjetitelja u izložbenom prostoru. Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva za kulturu i medije Republike Hrvatske.Virtualna šetnja izložbom "Gospod je pastir moj"

Gospod je pastir moj

Pozivnica

Katalog