Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba "Primus opus"

Poziv na otvorenje izložbe Primus opus u utorak 28. rujna 2021. godine u 18 sati

Izložba predstavlja grupu mladih umjetnika-kipara, sadašnjih i bivših studenata zagrebačke ALU koje osim istog studija povezuje izniman talent i isti svjetonazor: To su Hrvoje Glavan, Petar Koši, Lucijan Kujundžić i Ema Zavacki. Njihova recentna djela, sabrana u izložbi znakovita naziva doista su njihov "prvi zadatak" (hrv.prijevod pojma primus opus) svojevrstan su i vizualni eksperiment iskristaliziran iz ideje da nas, poigravajući se simbolima arhetipskog, ali i suvremenog svjedoče o životnosti i aktualnosti skulpture kao jednog od prvotnih, bazičnih ljudskih likovnih izričaja.

Izložba se može razgledati do 15. listopada 2021. godine uz pridržavanje uputa i mjera HZJZ, čemu je prilagođen i dozvoljeni broj posjetitelja u izložbenom prostoru. Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva za kulturu i medije Republike Hrvatske.Virtualna šetnja izložbom Primus opus

Primus opus

Pozivnica

Katalog