Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba Vesna Parun: "Klasični triptih: Goethe - Heine - Rilke"

Ove godine obilježavamo 100 godina od rođenja Vesne Parun. Uz devedesetak autorskih knjiga koje je objavila, Vesna Parun bavila se i prijevodom poezije s njemačkog, francuskog, slovenskog i bugarskog jezika. U novoustanovljenoj zbirci Vesne Parun u Muzeju Prigorja, između ostalog, čuvaju se i tri vlastoručno potpisana grafička lista prepjeva kanonskih njemačkih autora iz mape "Klasični triptih" u izdanju Otvorenog društva u Zagrebu 1995. godine:

Johann Wolfgang Goethe: Erlkönig / Vilinski kralj,

Heinrich Heine: Lorelei / Lorelaj,

Rainer Maria Rilke: Herbsttag / Jesenji dan,

koje do 30 studenog pogledajte u prostoru Goethe instituta u Zagrebu, Zadarska ulica 80.

Uz otvorenje izložbe red. prof. Milka Car osvrnut će se na prevodilački rad Vesne Parun, a učenici Gimnazije Sesvete pod mentorstvom profesorica Andreje Korčanin i Marianne Brekalo izvest će prigodni recital.

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.


Fotografije s otvorenja izložbe

Plakat

Katalog